Calificari si studii administrator

  • de

Te-ai intrebat vreodata de studii trebuie sa aiba un administrator de bloc? Sau calificari? Sau poate fi oricine? Ramai in continuare la acest articol pentru a intelege ce trebuie sa faci pentru a deveni administrator de bloc.

Stiai ca pentru a avea functia de administrator de bloc trebuie sa participi la niste cursuri care au in vedere pregatirea ta in acest domeniu ca mai apoi sa le absolvi pentru a putea candida pentru un post? Nu este chiar asa de usor cum ne inchipuiam, un administrator adevarat are studii in spate care sa-I consolideze si mai bine pozitia si functia.

Datorita faptului ca aceasta meserie nu impune ore fixe de munca asa cum ar fi la un loc de munca normal, dar nu impune nici o limita de varsta, atrage candidati cat mai diferiti si cat mai dornici pentru ocuparea unui astfel de post. In teorie poate parea jobul ideal, este adevarat, insa, de fapt, o astfel de meserie presupune o responsabilitate uriasa si bune abilitati de comunicare, dar si de negociere la nevoie.

Nu toata lumea este destinate unui astfel de job daca nu are o pasiune pentru ajutarea oamenilor si pentru gestionarea cat mai eficienta a unui loc, in cazul nostru, a unui imobil.

Pentru a deveni administrator, trebuie sa te pregatesti inainte si sa pui la punct diverse notiuni pe care le inveti la cursurile de acest fel. Pretul acestora est de aproximativ 300 lei. Atestarea pentru un astfel de loc de munca are loc rapid, fara sa fii nevoit sa astepti cu lunile, iar durata cursurilor variaza intre doua si patru saptamani. Asadar, daca ai noroc si o pregatire temeinica, s-ar putea sa devii administrator de bloc intr-o luna. Mai ales daca esti dispusa sa inveti, sa ajuti pe cei din jurul tau si daca ai acorda o atentie mare parerilor locatarilor imobilului pe care il gestionezi. Daca faci toate aceste lucruri intr-o maniera ireprosabila, poti fi linistit, pentru ca esti candidatul ideal care are cele mai multe sansa sa castige.

Mai este necesar si altceva pentru obtinerea postului? Da. Mai este nevoie si de o atestare din partea primariei de care apartine imobilul respectiv. Pentru mai multe detalii despre acea atestare, trebuie sa mergi la adresa primariei si sa ceri informatii cu privire la ceea ce te intereseaza.

Asa ca atunci cand te gandesti la administratorul blocului tau doar ca la cel care colecteaza intretinerea de la fiecare locatar (apartament), aminteste-ti ca responsabilitatea acestuia este uriasa si ca aceasta este doar o mica parte din ceea ce are de facut. Daca angajezi de comun acord si cu ceilalti locatari o firma de administrare bloc, trebuie sa fiti atenti ca acestia sa fie seriosi, responsabili si orientati catre nevoile voastre. Daca s-a stricat un bun de care se foloseste toata lumea, trebuie sa stii ca este de datoria firmei de administrarea imobilului sa gaseasca solutii privind repararea bunului respectiv.

Asadar, pentru a deveni un administrator de bloc, trebuie sa ai absolvite cursuri in acest domeniu, dar si o atestare de la primaria imobilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.