Ce autorizatii trebuie sa aiba firma de administrare?

 • de
Administrare blocuri

Firma de administrare a imobilului din care faci parte este responsabila pentru rezolvarea multor situatii, rezolvare care duce la o functionare in parametri optimi a convietuirii la bloc. Orice problema de ordin comun este implicit si a administratorului si este datoria sa sa vina cu variante in vederea rezolvarii acestora. Variantele pot fi prezentate in cadrul unei sedinte de bloc la care particica toti sau aproape toti locatarii si sunt puse in aplicare si in conformitate cu opiniile celor prezenti.

Stiai ca in calitate de administrator de bloc iti trebuie autorizatii care iti permit desfasurarea activitatii intr-o maniera legala si transparenta? Pe langa cursurile la care trebuie sa participi si absolvirea lor, pe langa atestarea pe care o obtii de la primaria de care apartine imobilul respectiv, iti mai trebuie si autorizatii care sa iti permita sederea in functia de administrator.

De ce autorizatii are nevoie o firma de administrare blocuri sau un administrator?

Mai inainte de toate, administratorul sau firma de administrare blocuri are nevoie de o autorizatie de constituire care este emisa de Comisie. Acesta este primul pas pe care trebuie sa il faca acesta pentru a putea continua demersurile necesare.

Apoi, trebuie sa fie inmatriculat in registul comertului, pe baza autorizatiei mentionate mai devreme. Fara aceea, nu se poate realiza inmatricularea administratorului.

Dupa ce se efectueaza inmatricularea in registul comertului, administratorul sau firma de administratie blocuri are nevoie de o alta autorizatie, si anume, autorizatia de administrare care este eliberata tot de Comisie, asa cum este prevazut in lege. Aceasta autorizatie este reprezentativa muncii tale ca administrator si refleca competentele si munca depusa pana in acest punct.

Pentru a obtine aceste autorizatii, administratorii trebuie sa depuna un dosar cu actele necesare, printre care se numara:

 • proiectul actului constitutiv,
 • o dovada a faptului ca fondatorii detin resursele financiare necesare pentru varsarea capitalului social,
 • sunt necesare si cazierele judiciare și cazierele fiscale ale fondatorilor
 • acte care au in vedere fondatorii, cu informatii referitoare la statutul lor juridic, eventuala lor calitate de persoane afiliate
 • acte care au in vedere situatia financiara a fondatorilor in ultimii 3 ani
 • o declaratie pe propria raspundere a fondatorilor
 • acte care ii au in vedere pe candidatii pentru consiliul de administratie si comitetul de directie, in cazul in care este nevoie, curriculum vitae datat si semnat
 • cazierele fiscale si judiciare ale candidatilor pentru consiliul de administratie si comitetul de directie
 • intocmirea unui proiect al regulamentului de organizare si functionare a societatii de pensii
 • o dovada a faptului ca varsarea este integrala si in forma baneasca a capitalului social
 • o dovada a platii taxei pentru cererea de autorizare de constituire

Dupa ce sunt puse la punct toate aceste acte pentru obtinerea postului de administrat, candidatul va fi in regula si ca trebui sa astepte sa vada daca va fi ales sau nu, in functie de numarul de candidati care concureaza pentru postul respectiv.

Asadar, un administrator sau o firma de administrarea blocului are responsabilitatea de a obtine toate autorizatiile necesare pentru a-si desfasura activitatea in cadrul imobilului ales intr-o maniera transparenta si legala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.