Ce este asigurarea administratiei de bloc?

  • de
administratie Militari Residence

Fiecare bloc, imobil, complex de locuinte trebuie sa aiba in calitate de coordonator un administrator sau o firma care se ocupa cu administrarea blocului. Fiecare imobil trebuie sa aiba asigurata latura administrativa de o persoana calificata in acest domeniu, care stie ce este de facut, care a fost instruita sa faca fata problemelor care au loc intr-un astfel de loc.

Nu oricine poate fi administrator de bloc. Acest gand este linistitor si problematic totodata. Pe de-o parte este un gand linistitor, pentru ca tu, in calitate de locatar, ai o incredere mai mare in persoana care se afla in aceasta functie. Pentru ca stii ca a absolvit niste cursuri pe care le-a urmat in domeniul administratiei si are o baza de cunostinte ce-i pot folosi in gestionarea situatiilor de orice fel care pot aparea. Pe de alta parte este problematic, pentru ca stiind toate aceste informatii, iti este mai usor sa observi cand administratorul blocului in care locuiesti nu isi respectiva indatoririle fata de serviciul sau. Si, bineinteles, daca si tu aveai de gand sa ocupi un astfel de post, pregatirea pentru acesta nu este chiar asa de usor. Trebuie sa investesti timp si bani, fara sa ai garantia ca vei fi neaparat ales. Dar daca este ceva ce iti doresti, merita investitia financiara si a timpului in acumularea unor cunostinte folositoare in acest domeniu.

Este importanta asigurarea administratiei de bloc?

Cu siguranta! Este necesar sa fie o persoana responsabila care sa se ocupe de toate treburile administrative, de rezolvarea chestiunilor de ordin economic care apar si, de ce nu, de managierea corecta a imobilului. Sarcinile de mai devreme nu pot fi inmanate unei persoane care nu are o baza de cunostinte, care nu este pregatita, care nu are o calificare si care nu are o atestare. Atestarea era oferita de primaria de care apartine imobilul respectiv, asa ca cel mai probabil, acolo este locul in care se pot afla mai mult informatii pentru obtinerea acesteia.

De asemenea, o alta trasatura pe care trebuie sa o aiba o astfel de persoana in aceasta functie este comunicativitatea. Este important ca administratorul sau ca firma de administrare a blocului sa aiba un personal comunicativ, sociabil, care sa stie cum sa negocieze, care sa stie cum sa rezolve situatiile cu un grad ridicat de dificultate si care sa stie cum sa aplaneze problemele. Astfel ca daca observi ceva in neregula in legatura cu administratorul tau, ca nu isi indeplineste cu seriozitate sarcinile fata de comunitatea imobilului din care faci parte, trebuie sa semnalezi. Poate printr-o sedinta cu ceilalti locatari, poate chiar la primaria de care blocul tau apartine, insa lucrurile nu trebuie sa fie lasate de izbeliste, pentru ca sunt chestiuni care trebuie sa fie rezolvate de o persoana capabila si calificata.

Asadar, asigurarea unei administrari pentru imobilul in care locuiesti este esentiala pentru buna functionare a acestuia. Este important ca imobilul sa aiba ca administrator o persoana descurcareata, comunicativa si cu studii in domeniu, pe care sa te poti baza si la care poti apela ori de cate ori este nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.