Ce inseamna administrarea unui imobil?

  • de

Cu totii stim ca administrarea unui imobil este o abordare importanta pentru locatarii din locul respectiv. Acestia beneficiaza de mai multe servicii in ceea ce priveste, bineinteles, spatiul comun. Un administrator este responsabil cu tot ce tine de latura administrativa a imobilului respectiv, cum ar fi listarea datelor necesare pentru platile necesare (intretinere), asigurarea constanta ca imobilul respectiv este un spatiu sigur si, bineinteles, cu bunastarea locatarilor.

Administrarea unui imobil se rezuma mai mult la fapte decat la vorbe, la intelegerea necesitatilor locatarilor si la intervenirea de fiecare data atunci cand este nevoie. Cand ceva nu functioneaza cum trebuie si trebuie reparat, solutionat, retusat. De fapt, munca unei firme de administrare imobil este mai mult o munca de echipa, o colaborare cu mai multe persoane specializate si dedicarea timpului personal uneori.

Care sunt avantajele pe care le poate oferi o firma de administrare imobil?

  • O firma specializata in administrarea imobilelor are intotdeauna in vedere rezolvarea problemelor neprevazute care apar si care, de cele mai multe ori, au un grad destul de ridicat de dificultate. De asemenea, de cele mai multe ori nici timpul nu poate fi mereu potrivit pentru astfel de probleme, asa ca o firma serioasa va interveni cu solutii si cu ajutor chiar daca acestea nu fac parte din program. De exemplu, este posibil ca locatarul de la etajul trei sa il inunde pe cel de la etajul al doilea. O astfel se situatie neplacuta nu este de trecut cu vederea atunci cand esti in postura de administrator de bloc. Asa ca firma care se ocupa cu administrarea imobilului respectiv este responsabila sa gaseasca un instalator priceput care sa rezolve problema prezenta.
  • O firma specializata in administrarea imobilelor trebuie sa isi indeplineasca si indatoririle fata de latura administrativa a locului respectiv. Asadar, se ocupa cu incasarea cotelor de intretinere, dar si cu calculul si listarea platii necesare a fiecarui locatar. O firma serioasa de administrare imobil trebuie sa tina cont si de tinerea evidentei contabile a activitatilor si operatiunilor desfasurate. Nu trebuie sa scape nici o clipa din privire acest aspect, pentur a nu suferi nimeni pierderi. De asemenea, este responsabila sa pastreze actualitatea registrelor, iar apoi sa depuna documentele declaratiilor de impozite. Depunerea semestriala a situatiei elementelor de activ si pasiv este o alta latura importanta de care trebuie sa se ocupe o firma specializata in adminstrarea imobilelor.
  • Pe langa toate acestea, o astfel de firma trebuie sa fie transparenta fata de locatarii cu care colaboreaza. Activitatea desfasurata in cadrul firmei trebuie sa fie cat mai la vedere pentru toata lumea, sa fie pe intelesul tuturor si sa asigure siguranta locatarilor. Este responsabila cu luarea oricarei alegeri care ii va tine pe acestia intr-un mediu sigur, confortabil si placut. Daca la una dintre sedintele cu locatarii se voteaza asamblarea unor interfoane video, pentru nevoia de siguranta, responsabilul firmei trebuie sa ia in calcul si aceasta propunere.

Asadar, o firma specializata in administrarea de imobile are o responsabilitate uriasa fata de locatari, pe care trebuie sa si-o onoreze asa cum se cuvine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.