Ce trebuie sa verifici inainte de a alege firma de administrare a blocului?

  • de
Administrare imobile

O firma de administrare bloc este responsabila pentru mai multe aspecte ce tin de bunastarea locatarilor si de buna functionare a intregului imobil. Desi initial ai crede ca un administrator de bloc nu are atat de multe sarcini, e bine sa te informezi ca sarcinile acestuia nu sunt chiar putine la numar si care are o uriasa responsabilitate pentru reusita lor.

Daca apare o problema care are un interes comun in imobilul respectiv, administratorul sau firma de administrare a blocului are indatorirea de a propune diverse solutii care au in vedere remedierea situatiei neplacute create. Bineinteles, solutia finala va fi aleasa de comun acord cu locatarii imobilului, fara a exista nicio persoana care sa nu stie despre ce este vorba. Activitatea unei firme de administrare de bloc trebuie sa fie transparent fata de ceilalti locatari si trebuie sa fie in acord cu reglemantarile legale.

Asadar, de ce criterii trebuie sa tii cont atunci cand alegi o firma de administrare pentru blocul in care locuiesti? Cum distingi o firma amatoare de una profesionista?

Firma de administrare a blocului trebuie sa aiba un personal calificat in acest domeniu. Este foarte important ca angajatii unei astfel de firme sa aiba in portofoliul lor cerfificarea unor cursuri pe care le-au urmat si pe care le-au absolvit, in cadrul carora au aflat tot ce este necesar pentru a se descurca. Pentru a mentine o buna functionare a imobilului si pentru a deprinde unele abilitati de comunicare si de negociere. Administratorul unui bloc este reprezentantul acestuia, este cel care detine responsabilitatea pentru bunastarea locatarilor. De aceea, este important ca firma de administrare blocuri sa aiba un personal cat mai pricepit.

Firma de administrare blocuri trebuie sa raspunda nevoilor clientilor sai atat in mediul online, cat si in mediul fizic. De exemplu, daca un locatar semnaleaza o problema aparuta in cadrul spatiului cum (nu mai functioneaza lumina de pe casa scarii), firma respectiva trebuie sa trimita angajatii potriviti pentru remedierea problemei. Daca un locatar doreste sa vada suma pe care o are de platit pentru intretinere in mediul online, firma de administrare blocuri trebuie sa se asigure ca are o astfel de rubrica cu o lista actualizata constant.

Firma de administrare blocuri este responsabila si pentru luarea in calcul a diverselor pareri ale locatarilor care vizeaza siguranta acestora. Daca in blocul respectiv nu exista un sistem de supraveghere, iar opinia generala opteaza pentru instalarea unuia, administratorul trebuie sa organizeze o sedinta in care sa prezinte variantele si costurile posibile. Iar apoi, de comun acord, se poate ajunge la o solutie care sa ii multumeasca pe toti locatarii sau, daca nu pe toti, macar pe cei mai multi dintre acestia. Administrarea unui bloc implica si o munca in echipa cu locatarii din imobilul respectiv.

Asadar, inainte de a incepe sa colaborezi cu o firma de administrare blocuri pentru blocul in care locuiesti, este ideal sa verifici inainte daca acestia au calificarile, atestatele si studiile necesare. De asemenea, este importanta experienta in domeniu,dar  si un personal cat mai bine pregatit, pentru a nu exista riscul ca lucrurile nu decurg cum trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.