M-a inundat vecinul! Ce pot face?

  • de

Cel mai probabil, fiecare dintre noi ne-am confruntat cu astfel de situatii neplacute sau ne vom confunta intr-un anumit punct al vietii noastre daca alegem sa locuim la bloc, si anume, sa fim inuntati de vecinul care locuieste cu un etaj mai sus.

Intr-adevar, o astfel de situatie nu este placuta pentru nimeni, mai ales ca se provoaca daune atat pentru vecinul inundat, cat si pentru cel care a inundat. Pe de-o parte, vecinul inundat, cel mai probabil, va trebui sa revopseasca tavanul din baie sau sa cumpere diverse solutii care sa previna igrasia. Pe de alta parte vecinul care inunda va trebui sa isi repare intr-un fel sau altul teava de apa care, evident, a fost responsabila pentru crearea acestei posturi neplacute.

Insa, te-ai intrebat vreodata ce este de facut in aceasta situatie? Ai ales intotdeauna sa ai grija de problema pe cont propriu sau ai apelat la ajutorul firmei responsabile cu administrarea blocului?

Iata ce trebuie sa faci. Desi ai fi tentat sa gandesti ca solutia ar fi sa iti gasesti pe cont propriu un instalator care sa repare sau sa inlocuiasca teava de apa cu probleme, totusi altfel ar trebui sa procedezi. Ar trebui sa ii semnalezi imediat situatia neplacuta administratorului blocului in care locuiesti si sa gasiti impreuna o solutie. Insa, mai inainte de toate, principalul responsabil este administratorul, care trebuie sa te puna in legatura cu instalatorul.

Un administrator de bloc trebuie sa fie intr-o stransa colaborare cu mai multe persoane specializate in domeniile de care este nevoie. In cazul in care sunt probleme cu electricitatea, blocul trebuie sa aiba la dispozitie un electrician. Daca sunt probleme cu inundarea vecinilor, blocul trebuie sa aiba la dispozitie un instalator. Este bine ca tu, in calitate de locatar, care isi plateste taxele la timp, sa fii constient de drepturile tale si sa profiti de ele atunci cand esti pus intr-o astfel de postura.

Un administrator de bloc, pe langa rezolvarea chestiunilor administrative si economice, este responsabil si cu asigurarea buneistari a locatarilor din imobilul pe care il gestioneaza. Daca spatiul comun al blocului are de suferit, firma specializata in aceasta activitat trebuie sa intervina si sa propusa diverse solutii la sedintele pe care le organizeaza. De asemenea, trebuie sa se tina cont si de parerea colectiva in masura in care nimeni nu incalca libertatea nimanui.

Un administrator de bloc are mai multe atributii fata de cat ne-am fi gandit, dar daca este angajata o firma specializata, responsabila si cu experienta in domeniul administrativ, aceasta se va ocupa de mai multe aspecte care au ca rezultat la final binele si siguranta locatarilor. Daca personalul acelei firme nu este unul implicat, atunci cel mai bine ar fi sa incepeti cautarea unei noi firme care sa ocupe acest „post”.

Asadar, atunci cand te inunda vecinul de la un etaj mai sus, nu arunca vina asupra nimanui, cu atat mai mult asupra lui si contacteaza firma de administrarea blocului in care locuiesti. In urma conversatiei, incercati cu totii sa ajungeti la o solutie care sa fie pe placul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.